Ellen van Geel

Als klein meisje wist ik dat mijn opa kastanjes bij zich droeg. Drie wilde kastanjes in zijn broekzak, dit hielp tegen ‘de reumatiek’. Hij  was imker en zich heel bewust van de natuur. De propolis van de bijen zette hij in als natuurlijk antibioticum. Dit was mijn eerste herinnering aan de geneeskundige kracht van de natuur. 

 

We hebben veel gereisd en tijdens onze reis in Brazilië is mijn liefde voor Kruidengeneeskunde toch echt ontpopt. We hebben veel van Brazilië mogen zien en bijzondere mensen mogen ontmoeten. Zo zijn we ook het binnenland ingetrokken. Hier ontmoette ik ‘mister Chico’. Deze bijzondere man heeft mij enorm geïnspireerd. Omdat een ziekenhuis honderden kilometers ver was, wist hij hoe hij de natuur kon inzetten bij ziekten. We trokken de natuur in en hij liet mij zien welke planten hij gebruikte voor bijv. buikpijn, jeuk of ontsmetting. Maar ook alledaagse dingen zoals een plant gebruiken als zeep. De kracht van de natuur is overal om ons heen, zo te plukken. De kennis over de kruiden is iets kostbaars. Deze gedachte heb ik nooit meer losgelaten. 

 

Eenmaal terug in Nederland ben ik direct gaan informeren naar opleidingen rondom Kruidengeneeskunde. Ik wilde geen korte cursus, maar een gedegen opleiding die uitgaat van de oude kennis en de moderne fytotherapie. Zo ben ik in 2021 geslaagd voor de vierjarige opleiding Kruidengeneeskunde aan het Kruidenrijk in Haaren. Ik heb met de opgedane kennis al veel mensen kunnen helpen. Het voelt goed te kunnen helpen vanuit de natuur en dat chronische klachten verdwijnen door het toedienen van kruiden en het aanpassen van hun leefstijl. Graag deel ik mijn kennis, zodat mensen ook zelfredzaam worden in hun gezondheid.

Floris de Moel

Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in gezondheid, voeding, sport en beweging. Als kind heb ik vele sporten beoefend, van Atletiek tot Zwemmen. Ik heb altijd gezocht naar de juiste voeding, denk aan de schijf van 5, het voedingscentrum of diëtetiek. Ik heb veel gelezen en gezocht maar kwam hier nooit echt aan uit.

In eerste instantie ben ik na de middelbare school chemie gaan studeren. Een hele interessante studie maar ik miste hierin het contact met mensen. Hierdoor ben ik geswitched naar de studie verpleegkunde. Hier heb ik nu als praktijkverpleegkundige in de verstandelijk gehandicaptensector echt mijn draai gevonden.

Ondanks mijn kennis, mijn zoektochten en achtergrond als verpleegkundige, bleef ik zelf last houden van onverklaarbare klachten als jeuk, huiduitslag, huidirritatie, overmatige transpiratie en onrust/arousal in mijn lijf. Nadat ik in 2017 via Ellen in contact kwam met een orthomoleculair en kPNI therapeut, viel alles op zijn plek. We zijn gaan zoeken naar de onderliggende oorzaak van mijn klachten en hebben dit met succes behandeld. 

Door de effectiviteit van de therapie ben ik enorm geïnspireerd geraakt. Ik ben me meer en meer gaan verdiepen in deze integrale en evolutionaire geneeskunde. Zo heb ik in 2019 de opleiding Orthomoleculaire Therapie gevolgd bij Natura Foundation. Na het succesvol afronden van deze opleiding in 2020 ben ik direct gestart met de klinische Psycho Neuro Immunologie opleiding van dr. Leo Pruimboom, bij PNI-Nederland. Hier kwam mijn achtergrond vanuit de chemie en die vanuit de verpleegkunde helemaal samen.

Tot slot wil ik nog meegeven dat gezondheid iets persoonlijks is, waar met aandacht en een holistische visie naar gekeken moet worden. Het is van belang de processen in je lichaam door en door te leren kennen en te begrijpen. Vanuit deze kennis je lichaam de juiste leefstijl, voeding en aandacht te geven. Door deze persoonlijkere aanpak doen we niet aan symptoombestrijding, maar lossen we de klachten op met echte “genees”kunde.