Behandelingen

We willen je graag wat inzicht geven over onze behandelingen.

Maak een afspraak bij Ellen wanneer je een Kruidengeneeskundig consult wilt. Voor een klinische Psycho Neuro Immunologisch consult, maak je afspraak met Floris. Ook een consult met ons beide behoort tot de mogelijkheden.

Wil je liever eerst een oriënterend gesprek om te bepalen welke therapievorm bij je past en of er een klik is met één van ons, dat kan ook. Let wel dit is dan geen intake gesprek.

Geef je wensen en specifieke vragen aan in het invul formulier op deze pagina. Wil je dat we telefonisch contact met je opnemen? Laat dan ook je telefoonnummer en eventueel bereikbare tijden achter in het bericht!

We kijken er naar uit je te ontmoeten.

  • Oriënterend gesprek      €25
  • Intake consult (90 min*)  €90
  • Vervolg consult             €60

*In gevallen van een korter consult verlaagd ook het tarief.

Kruidengeneeskunde

Ook wel fytotherapie, ('behandeling met planten') genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten, lichamelijke ongemakken en ziekten met plantaardige middelen.

Het inzetten van kruiden doen we in de vorm van thee, olie, zalf of een tinctuur. Ook kijk ik naar voeding en leefstijl. Afhankelijk van de klacht en het onderliggende probleem maken we een keus welke kruiden we gaan gebruiken en in welke vorm.

Orthomoleculaire Therapie

Bij deze therapie kijken we naar de verdeling van energie en (voeding)stoffen in je lichaam. “It’s all about energy”. Samen met de cliënt maken we een tijdlijn van huidige situatie tot de start van een klacht en de periode daarvoor. We kijken naar de veranderingen en gebeurtenissen en zullen diep graven naar een waar, waarom en hoe. Vooral door leefstijl- en voeding interventies gaan we de tekorten aanpakken en oplossen. Waar nodig kunnen we dit ondersteunen met voedingssupplementen.

Klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI)

Waar orthomoleculaire therapie stopt, gaat de kPNI een stap verder.. De kPNI bestudeert hoe het lichaam als geheel functioneert, wat de aanleiding is van een klacht of ziekte. Het immuunsysteem, het brein, de stofwisseling en tal van andere systemen, processen en werkingsmechanismen in het lichaam zijn hierbij betrokken. Het verschil met Orthomoleculaire therapie is dat ook (epi)genetica, gedachten en emoties meegenomen worden. Binnen de kPNI gaat het om de levensloop of specifieke gebeurtenissen die later tot expressie komen in je lijf, met effecten op je gezondheid. Vaak is deze zoektocht een zeer persoonlijk en confronterend proces. Voor de behandeling binnen de kPNI is het, naast de voeding, de leefstijl of eventuele supplementen, belangrijk om te kijken naar interventies die gedrag en denkpatronen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan meditaties, muziek of mindfulness trainingen.